Sastāvdaļas:
- bulgāru pipari – 1 kg;
- tomāti – 3 kg;
- sīpoli – 1 kg;
- burkāni – 1kg;
- cukurs – 6 ēdk. ar kaudzi;
- augu eļļa – 300 g;
- etiķis 6% – 6 ēdk;
- sāls – 6 ēdk bez kaudzes.
Gatavošana:
- Dārzeņus rūpīgi nomazgā un nosusina.
- Tomātus sagriež gabaliņos, sīpolus – pusapļa gredzenos.
- Saldos piparus un burkānus sagriež salmiņos.
- Dārzeņus saliek lielā katlā, pievieno sāli, cukuru, eļļu un labi samaisa. Maisījumam jāļauj pastāvēt 3-4 stundas, lai atsulojas.
- Sajauktās sastāvdaļas liek uz uguns, karsē, kamēr uzvārās, pievieno etiķi un pavāra vēl 3-5 minūtes.
- Pēc 3-5 minūšu vārīšanas salātus uzreiz sapilda sterilizētās burkās, aizskrūvē, apgriež otrādi, sasedz un atstāj līdz pilnai atdzišanai.
- Glabāt sagatavotos salātus ziemai vēsā vietā.
- Labu apetīti!